2017. október 19., csütörtök

Körkötőtű-tartó

Körkötőtű-tartót készítettem, mert elegem volt abból, hogy minden alkalommal amikor elő kellett vennem egy újat (főleg, ha egy új fonalhoz/projekthez próbálgattam a megfelelő méretet), kb. 1 m3-es damil gubanccal kellett megküzdenem.

Zip-zacsiba tettem a tűket, amikre alkoholos filccel írtam a méretet. Aztán lyukasztóval kilyukasztottam, hogy le lehessen fűzni. (IKEA zacskókat használtam, bár talán szebb lenne nem feliratos, teljesen üres sima zacsival: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20339284/ )
A belső gyűrűs kapocs egy nem használt dossziéból származik, ezt hozzátűztem egy másik (vékony de stabil tartású) műanyag laphoz (ezt is kiszuperált dossziéból vágtam ki). Lyukasztottam és hozzávarrtam a téglalap alakú kötést.

A levél rátét korábban készült: http://handmadebycsosz.blogspot.hu/2017/09/level-alatetek.html
Mivel akkor nem tudtam mi lesz belőle, a leírás szerint készítettem. A szárát kellett csak visszabontani és meghosszabbítani, hogy elég legyen a megkötéshez.

A fonalat ajándékba kaptam egy barátnőmtől, aki örökölte azt. Tehát ezer éves fonal :) Egyébként egy vékony, rugalmatlan, 100% pamut hímzőfonal-féleség.
3 szállal kötöttem, ezzel a zseniális módszerrel lett 3 szálam a vékony fonalból úgy, hogy egyszerre csak 1 gombolyagot használok: https://www.youtube.com/watch?v=tieArIwQ9Vk 

Sokat mondok, ha maradt 2-3 méter fonalam, szóval jól kicentiztem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése