2015. április 14., kedd

Avokádó

Az utóbbi időben sok avokádót vettünk és ettünk, mert amellett, hogy egészséges, még finom is (legalábbis mi szeretjük). És olyan szép nagy formás magja van :) hát utánanéztem, hogyan kell csíráztatni. Ezt a videót találtam róla: http://www.foodandwine.hu/2013/11/22/avokado-hogyan-neveljunk-avokadot-magrol/

Eredetileg 1 dl-es üveg pohárban álltak, de némelyik (amelyik nem rohadt el) olyan ütemben nekiállt nőni (alul és felül is), hogy a gyökér nem fért el abban a kis pohárban - ekkor tettem át őket 2 dl-esbe.

Az egyik úgy nőtt mint a gomba, a mögötte lévő pedig elég hamar felrepedt és gyökerezni kezdett, de a szár az csigalassúsággal akar csak kinőni.



Más típusú, kerek avokádó magjai, ezek még nem repedtek meg.

És elérkezettnek láttuk az időt az első avokádóm földbe ültetésére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése